STORITVE ORODJARSTVA KOSELJ

Od ideje do izdelka

RAZVOJ IN KONSTRUKCIJA ORODIJ S 3D PROGRAMI

Lasten razvoj in konstrukcija orodij je temelj vsake orodjarne, zato se v našem podjetju poslužujemo najsodobnejše programske opreme:

CAD – Konstrukcije izdelujemo s 3D programskim paketom SolidWorks in 3D modulom Logopress, kateri je posebej prilagojen za konstruiranje progresivnih orodij oz. štanc. Pri tem lahko importiramo / eksportiramo različne vrste datotek (DXF, DWG, IGES, VDA, STEP, …)

CAM – Orodjarna je opremljena z najsodobnejšim programom Mastercam za izdelavo programov obdelave oz. postprocesiranje tako na 3D rezkanju, struženju in EDM žični eroziji

CAD
CAM
Strojni park
Orodja in Trakovi

IZDELAVA IN SERVISIRANJE ORODIJ ZA ŠTANCANJE

Ponudimo vam lahko kompletni proces izdelave progresivnih orodij za štancanje in globoki vlek, z lastnim razvojem, 3D konstrukcijo s programskim orodjem SolidWorks in izdelavo orodja z lastnim strojnim parkom. Izdelamo lahko orodja do velikosti 1.500 x 600 mm za štancanje INOX, Fe ali Al materiala različnih debelin in trdot. Orodja izdelujemo na podlagi 40-letnih izkušenj, znani pa smo tudi po izdelavi kvalitetnih zahtevnejših orodij za globoki vlek.

PREIZKUS ORODIJ

Vsa pri nas izdelana orodja, pred dobavo tudi preizkusimo na lastnih strojih (FOT kosi), glede na pogodbo o izdelavi orodij, pa lahko izdelamo tudi preizkusno serijo oz. serijo za predprevzem orodja. Za ta namen lahko koristimo 400 t, 250 t, 125 t, 80 t, 60 t in 40 t ekscentrične »C« ali »H« stiskalnice.
 • 1 x SANGIACOMO T250 CE CC ekscentrična C stiskalnica (miza 160 x 90 cm)
 • 2 x MIOS T105 TR ekscentrična C stiskalnica (miza 100 x 61 cm)
 • 1 x SANGIACOMO T80 R ekscentrična C stiskalnica (miza 90 x 58 cm)
 • 1 x EBU 50 SKUF ekscentrična C stiskalnica (miza 65 x 50 cm)
 • 1 x SANGIACOMO T40 CE ekscentrična C stiskalnica (miza 65 x 38 cm)
 • 1 x Teknik Pres T400 H stiskalnica zagon 2.KV/2023 (miza 200 x 100 cm)

STORITVE STROJNE OBDELAVE

Poleg izdelave orodij, našim kupcem nudimo tudi izdelavo raznih izdelkov ali polizdelkov po njihovih risbah in sicer s tehnologijo CNC rezkanja, struženja in žično erozijo. Za ta namen smo opremljeni z ustreznim strojnim parkom, 3D merilnim strojem in ustrezno usposobljenim kadrom.

PROIZVODNJA ŠTANCANIH DELOV

Inštalirane strojne kapacitete, nam omogočajo preizkus izdelanih orodij, prav tako pa na željo strank, lahko izdelamo večje ali manjše serije izdelkov

ŠTANCANI DELI PO NAROČILU OZ. REDNE SERIJE

V proizvodnji imamo kar nekaj rednih izdelkov, katere dobavljamo našim kupcem glede na njihove odpoklice in zahteve. Tudi v proizvodnji štancanja stremimo k ustrezni kakovosti, širitvi in stalnimi izboljšavami tako na področju dela, kot tudi tehnologije. V letu 2022 smo nabavili povsem novo 400 t stiskalnico, katero imamo namen zagnati in predati v proizvodnjo v NOVIH proizvodnih prostorih in tja preseliti tudi obstoječe stiskalnice.

LASTNI PROGRAM – ELEMENTI ZA SUHOMONTAŽO

Za vsa obešala iz suhomontažnega programa imamo izdelana lastna orodja, tako da imamo določeno količino izdelkov stalno na zalogi, oz. jo v primeru večjih naročil, lahko izdelamo v nekaj delovnih dneh. Pri izdelavi uporabljamo kvalitetno pločevino ustrezne debeline (0,8mm in 0,5mm za podložke), tako da so izdelki temu primerno kvalitetni in jih lahko tudi uspešno tržimo. Za dopolnitev programa suhomontaže, lahko po potrebi dobavimo tudi žice z zanko.
 • Sidrno obešalo 85 mm, 170 mm in 270 mm
 • Nastavljivo sidrno obešalo 85 mm
 • Direktno obešalo za CD profil 75 mm, 123 mm in 200 mm
 • Podložka fi 40 pocinkana
 • Vezni element
 • Dvonivojska križna vez
 • Žica z zanko 125 mm , 150 mm, 250 mm, 375 mm, 500 mm, 750 mm, 1000 mm, 1250 mm, 1500 mm in 2000 mm

IZDELAVA LASTNIH IZDELKOV IN NAPRAV

PODAJALNE NAPRAVE

Za zadostitev lastnih potreb in povpraševanja kupcev orodij, smo razvili tudi lastne pnevmatske podajalne naprave za različne širine traku in različne dolžine podaje. Podajalne naprave so primerne za vse vrste materiala, tudi za aplikacije z vizualnimi zahtevami – podajanje z gumijastimi membranami, katere ne puščajo sledov na traku.
 • širina traku od 80 – 300 mm oz. glede na zahteve
 • Hod podaje od 10 – 200 mm oz. po dogovoru
Ponujamo pa tudi vzdrževanje, popravila in rezervne dele (membrane, cilindri, ventili, kovinski in Al deli) za pri nas izdelane pnevmatske podajalne naprave, po potrebi pa se lotimo tudi kakšne od drugih proizvajalcev.

MAZALNI VALJI

Poleg pnevmatskih podajalnih naprav, ponujamo tudi enostavne mazalne valje, za katere ne potrebujete nobenega krmilja in se dokaj enostavno namestijo pred samo orodje. Zaradi enostavne konstrukcije, namestitve in cenovne ugodnosti, imate lahko več mazalnih valjev oz. za vsako vrsto mazalnega sredstva svojega (različni materiali => različna olja ali emulzije) in vam jih ni potrebno stalno prazniti in čistiti.

Nudimo različne mazalne valje glede na potrebno širino traku – od 100 – 300 mm oz. po dogovoru

STIKALA ZA VAROVANJE ORODJA PRED NEUSTREZNO PODAJO

Za potrebe varovanja lomov orodja ob neustrezni podaji traku, izdelujemo dve vrsti varovalnih stikal oz. senzorjev in sicer:

 • Osnovno varovanje s stikalom na varovalno iglo, katera se namesti na pozicijo lovilke. Stikalo je opremljeno s standardnim 5-polnim konektorjem, kateri je lahko nameščen na vrhu ali s strani stikala.
 • Dodatno in hkrati natančnejše varovanje podaje z namensko »loputo« in induktivnim senzorjem. V tem primeru, je senzor nameščen na koncu orodja. Tudi ta senzor lahko zazna tako prekratko, kot tudi predolgo podajo.